Hotell I Stockholm

Stockholm är, i egenskap av huvudstad, en av de mest hotelltäta städerna i hela Sverige. Här kan du välja bland allt ifrån förstklassiga hotell med fem stjärnor, till budgethotell som inte har tilldelats någon stjärna. I linje med stadens övriga utbud är det alltså helt upp till dig som kund att välja och vraka fritt ur en uppsjö valmöjligheter. Den som vill ha någonting utöver det vanliga, tittar ofta efter femstjärniga hotell med centralt läge och oklanderlig service. Självklart är detta alternativ det mest exklusiva, men också det mest kostsamma jämfört med andra hotell i Stockholm.

Bland de hotell som har det högsta antalet tilldelade stjärnor, finner du hotell som Sheraton. Detta hotell har nära till allt man kan tänkas behöva, eller vilja uppleva under en vistelse i huvudstaden. En promenad, mindre än 200 meter, tar dig mitt in i centrum med dess utbud av nattliv, shopping, restauranger och sevärdheter. Stockholm är en gammal stad med välbevarade byggnader och storslagen arkitektur. Staden är unik, både sett till Sverige och till övriga världen, vilket gör den till ett välbesökt turist mål. Varje år kommer tusentals personer till denna idylliska storstad, och det kan vara svårt för gästerna att hitta lediga hotell i Stockholm.


Hitta rätt hotell i Stockholm

När man kommer till Stockholm och skall checka in för natten, kan det vara bra att redan i förväg ha valt ut det hotell man vill bo på. Skulle man inte ha fått tag i något hotell i förväg kan man självklart gå från hotell till hotell för att hitta någonting bra, men det är inte alltid man kan räkna med att få rum där man helst av allt skulle vilja. I allmänhet går det alltid att hitta något hotell, men under vissa perioder av året kan det vara svårt att hitta lediga hotell i Stockholm.

Fördelen med att gå från hotell till hotell, är att man då kan välja ett hotell som ligger i de stadsdelar man vill befinna sig i. Känner man inte till staden sedan tidigare kan detta vara ett utmärkt sätt att lära känna staden och dess olika områden. Dock är staden utspridd, vilket gör att man kan behöva gå långa sträckor för att komma till någon ny stadsdel. Några av de stadsdelar som ofta får besök av turister är:

Centrum
Södermalm
Östermalm
Norrmalm
Kungsholmen
Kastellholmarna

Nackdelen med att söka hotell när man väl kommit till staden, är just sträckorna och att man inte alltid ser alla hotell direkt från de större gatorna. Stockholm är känd för sina prång och gränder, var man kan hitta såväl hotell som mindre restauranger och butiker. Känner man inte till stadens gator och gränder kan man missa flera av de guldkorn som finns att finna för den som verkligen letar.


Välja hotell

För att få tag i ett hotellrum som motsvarar de förväntningar man har, är det bra att noga fundera på vad det är man är ute efter. Hotell i Stockholm finns i alla tänkbara stilar och former. Du som hotellgäst kan därför tänka bredd och vara mycket kräsen. Du kommer ändå att kunna hitta hotell som motsvarar dina förväntningar.