Slott eller herrgård

Det är få som inte uppskattar känslan som infinner sig när man befinner sig i klassiks herrgårdsmiljö eller på ett slott som är vackert beläget. Man kan utan tvekan känna sig väl till mods i dessa vackra miljöer och det är även en bra plats för att slappna av och ta det lugnt tillsammans. Att komma bort från vardagen och stadens stress och hets för att istället höra fåglarnas vackra sång när man vaknar på morgonen gör varje besökare glad och lugn och skönt avslappnad.

Man kan promenera i vackra miljöer likt de promenader man läst om i Jane Austens böcker och få chansen att känna sig precis lika härligt romantisk som stämningen är i denna slags böcker. En herrgårdsmiljö eller slottsmiljö lockar fram vårt inre romantiska jag och det är svårt att en weekend av detta slag skulle bli misslyckad då den har alla de beståndsdelar som krävs för den ultimata romantiska upplevelsen.

Det finns mängder av olika platser som erbjuder just detta här i vårt avlånga land, vilket innebär att ni kan spara in restid som ni istället kan använda till annat. Kanske blir det te i bersån? Bubbelbad och champagne? Kanske blir det trolska och sagolika promenader i skogarna runt slottet eller herrgården? Kanske blir det någonting helt annat? Vad ni än väljer att sysselsätta er med sp kan ni garanteras en romantisk weekend med stort R om ni styr kosan till denna slags miljöer då de är som gjorda för just det!

Man kan lätt söka efter just den plats som passar ens egna önskningar och få det precis som man vill ha det. För vissa är maten eller rummet det viktigaste medan andra ser till omgivningarna eller möjlighet till exempelvis spabehandlingar. Spa är någonting som aldrig riktigt går ur tiden då det är så bra för oss plus att det ger oss den där extra skjutsen av extra energi och lite uppfräschning som vi så väl behöver emellanåt.

28 dec 2015